Koncerti i mbajtur ne date 29 Shtator 2022 i organizuar nga AKMU si pjese e aktiviteteve ne kuader te projektit EaRPIeCe.

Koncerti i mbajtur ne date 29 Shtator 2022 i organizuar nga AKMU si pjese e aktiviteteve ne kuader te projektit EaRPIeCe.

Me koncertin e zhvilluar ne date 29 Shtator 2022 mberritem ne fundin e muajit te muzikes popullore te organizuar nga AKMU si pjese e aktiviteteve ne kuader te projektit EaRPIeCe.
Ky koncert u ndertua perseri mbi shfaqjen e talenteve te reja ne kenge dhe instrumente si:
1- Pjese spanjolle Mendez e luajtur ne trio kitarash;
2- Pjese shqiptare te mjeshtrit Agim Krajka, luajtur nga Kristo Mile;
3- Duo ne kitare luajtur nga Florian Popa dhe Klara Kalemi;
4- Pjese per violoncel dhe piano luajtur nga Emi Spahiu dhe Lurada Gjergji;
5- Kenge Napoletane kenduar nga Emi Rushit, shoqeruar ne piano nga profesor Andi Trungu;
6- Arie popullore Shqiptare te kenduara nga Erzenida Baku.

Jemi te lumtur qe gjate ketij muaji me ane te 5 koncerteve te zhvilluara kemi arritur qellimin e ketij projekti ne vleresimin dhe promovimin e muzikes popullore te shprehur me se miri nepermjet talenteve te panumerta qe na kane shoqeruar ne kete rrugetim. Me sigurine e plote qe muzika eshte nder nderlidhesit me te fuqishem ne rang kohor, territorial dhe kulturor, mire u takofshim ne projekte te ardhshme.

Leave a Reply

Close Menu